• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    УЦСБ підвів підсумки участі в KazBuild 2015

    08.09.2015

    Участь Українського Центру Сталевого Будівництва у найбільшій міжнародній спеціалізованій виставці середньоазіатського регіону KazBuild 2015 відкрила завісу над потенціалом будівельного ринку Казахстану, а також дозволила налагодити контакти з казахстанськими учасниками будівельної галузі.

    Участь Українського Центру Сталевого Будівництва у найбільшій міжнародній спеціалізованій виставці середньоазіатського регіону KazBuild 2015 відкрила завісу над потенціалом будівельного ринку Казахстану, а також дозволила налагодити контакти з казахстанськими учасниками будівельної галузі.
    У рамках поїздки в Казахстан учасниками УЦСБ було проведено більш ніж 120 зустрічей з представниками проектних, будівельних і девелоперських компаній країни. Крім представлення учасників Асоціації у форматі власного стенду, програма поїздки включала ділові зустрічі з керівництвом казахстанського відділення CBRE – міжнародної консалтингової компанії в сфері нерухомості, а також топ-менеджерами найбільших будівельних компаній Казахстану.

    Спілкування з експертами галузі, відвідувачами та учасниками виставки виявило наступні особливості, властиві ринкам нерухомості та будівництва Казахстану:
    • Сталь - дуже затребуваний будівельний матеріал в Казахстані, який активно застосовується в багатьох об'єктах комерційної нерухомості та інфраструктурних проектах. Основну частку будівельних металоконструкцій країни займають локальні виробники металоконструкцій і компанії з Росії, Туреччини, Азербайджану.
    • Ключова будівельна активність зосереджена в Астані, а також нафтогазових і гірничодобувних регіонах країни.
    • Підвищеним попитом сьогодні користуються об'єкти сільськогосподарського, складського та інфраструктурного призначення, в той час як торговельний і готельний сегменти менш затребувані.
    • Враховуючи певні ризики інвестування на тлі зменшення обсягів будівництва за останній рік, у багатьох регіонах країни за останні 3-4 місяці девелопери значно скоротили кількість нових проектів.
    • Держава як і раніше залишається одним з стабільних і великих замовників будівництва, в першу чергу в енергетичному та інфраструктурному секторах.
    • Багато власників землі, призначеної для комерційного будівництва в Казахстані, активно шукають партнерів для створення бізнесу, як усередині країни, так і закордоном. Враховуючи, що таких бізнесменів досить багато, а держава заохочує інвесторів, можна говорити, що потенціал зростання комерційної нерухомості Казахстану в найближчому майбутньому досить великий.
    • У ряді напрямків будівництва сьогодні існує певний дефіцит на кваліфіковані послуги з проектування та монтажу, при цьому українські фахівці в Казахстані мають хорошу репутацію.
    «Говорити про конкретні результати участі у виставці ще рано, оскільки більша частина роботи – опрацювання конкретних запитів від відвідувачів стенду – ще належить найближчим часом, – повідомив Виконавчий директор УЦСС
    Сергій Шпак.
    – Однак кількість зустрічей і високий інтерес казахстанських замовників будівництва до українських виробників металоконструкцій, проектним і монтажним організаціям дозволяє оптимістично дивитися на перспективи співпраці у сфері сталевого будівництва між українськими та казахстанськими компаніями».

    Відзначимо, що на 19-23 жовтня в рамках роботи комітету з ЗЕД Українського Центру Сталевого Будівництва запланована ділова поїздка в Азербайджан, в програмі якої відвідування виставки BakuBuild +2015, а також зустрічі з провідними будівельними та девелоперськими компаніями Азербайджану.

    Довідка
    Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) – асоціація учасників ринку металобудівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.
    Місією Українського Центру Сталевого Будівництва є просування сталевих конструкцій як переважного матеріалу будівництва шляхом створення ефективних, інноваційних рішень для клієнтів.
    www.uscc.ua
     

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ