• ua
  • ua
  • МЕНЮ:

    Російські ракети «вбивають» українську промисловість та попит на ринку металопрокату та будівництва, але бізнес терпляче очікує на «весну», – Сергій Коваленко

    14.12.2022

    Комерційний директор національної мережі металоцентрів Vartis Сергій Коваленко, розповів про роботу компанії в умовах постійного відключення електрики.

    Сергій КоваленкоНайбільший фактор, який сьогодні впливає на ринок металопрокату та будівництва, а також інші галузі в Україні – це збройна агресія Росії. Масові ракетні удари РФ по енергетичній інфраструктурі не дають можливості нормально працювати промисловості, яка змушена призупиняти виробництво через нестачу електроенергії. Крім того, такий наслідок терористичних дій Росії, як відключення, вбивають будь-який попит. 

    Бізнес, який працює на ринку металу та будівництва, сподівається на позитивні для України результати у війні навесні, на початку сезону у галузі, адже це означатиме, що відбудуться позитивні зміни: перш за все – ріст попиту на металопрокат та будівельні матеріали, що підніме галузь, а з нею – економіку. 

    Щоб не залежати від відключень, Vartis сьогодні прикладає максимум зусиль для забезпечення автономної роботи своїх складів, а щоб виконати всі замовлення клієнтів у компанії змінюють графіки завантажень, включаючи вихідні, а за потреби – навантажують вночі.

    «Ситуація потребує пристосування. Наразі забезпечуємо генераторами наші металоцентри. Навантажувальні механізми на складах, де є автономне джерело енергії, можуть працювати незалежно від відключень. Процес переведення складів на роботу в автономному стані стартував у листопаді. В планах забезпечити такими джерелами ряд важливих обласних металобаз». 

    Крім того, як розповів Коваленко, поки ведеться робота з встановлення резервних джерел живлення, у компанії відбувся перехід  до ненормованого режиму роботи, в разі потреби. Так, в металоцентрах навантажують замовлення, коли є електроенергія. 

    «Вже були випадки з завантаженнями замовлень вночі, але все, звісно, згідно правил техніки безпеки. Також наразі менеджери та логісти намагаються формувати збірні замовлення, щоб авто, яке завантажується на центральних складах, де є живлення, могло забезпечити комплексні замовлення відразу декільком клієнтам». 

    Проте, не зважаючи на такі дії з боку компанії, ситуація з електропостачанням значно впливає на ринок, адже часто клієнт не може прийняти метал через відсутність електрики. 

    «Фіксуємо значне зниження попиту в дні обстрілів критичної інфраструктури, а також під час значних і тривалих відключень. Перебої з електроенергією вбивають попит на металопрокат, який цього року через війну був і так невеликим. Проте це було передбачувано і ми морально готувалися до такого сценарію. Компанія підтримує та вірить в Збройні Сили України, які здатні захистити українське небо та далі досягати значних позитивних зрушень у війні. Навесні з відлигою очікуємо на підвищення попиту на металопрокат», – резюмував комерційний директор Vartis Сергій Коваленко.

    ПІДПИШИСЬ, ЩОБ НЕ ПРОПУСКАТИ ВАЖЛИВІ НОВИНИ